French 75 cocktail

French 75 Cocktail Barestafette

INGREDIENTEN :

  • champagne brut
  • 6 cl premium gin, bv. Bombay Sapphire gin
  • 3 cl vers citroensap
  • 1 cl suikerwater (2 delen suiker op 1 deel water)
  • 1 lange citroenzeste
  • 1 cocktailkers
  • crushed ice om het champagneglas voor te koelen
  • 8-tal ijsblokjes
  • soort glas: champagneglas

BEREIDING :

  • Koel het champagneglas voor met crushed ice.
  • Doe de gin, suikerwater en het citroensap in een met ijs gevulde Boston shaker.
  • Sluit de shaker en schud krachtig gedurende een tiental seconden.
  • Strain het voorgekoelde champagneglas.
  • Giet vervolgens de champagne langzaam langs een gedraaide cocktaillepel in het glas.
  • Neem de citroen en snijd de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail, zodat de aromatische oliën zich kunnen verspreiden over het glas.
  • Knijp de zeste uit boven de cocktail, wrijf nog even langs de rand en voeg ze bij de cocktail.
  • Garneer met cocktailkers.